Toszkán szőlős sütemény Merülj el Toszkána varázsában e különleges szőlős süteménnyel! Az édes és lédús szőlő egyesül a puha tésztával, hogy egy felejthetetlen ízélményt nyújtson. A napfényes dombok és a festői szőlőültetvények ihlette, ez a sütemény a t
A langyos vízhez adjuk hozzá az élesztőt és a 30 g kristálycukrot, majd alaposan elkeverjük, amíg az élesztő teljesen fel nem oldódik. Ezután csepegtessük bele az olajat is, hogy gazdagabb ízt kapjunk.
A lisztet és a sót egy tálba mérjük, majd mehet bele a folyadék.
Robotgéppel körülbelül öt percig dolgozunk a tésztán.
Egy jól kiolajozott tálba helyezzük a tésztát, majd letakarjuk egy fóliával. Ezután körülbelül egy óra elteltével szépen megkelesztjük, amíg a térfogata a kétszeresére nő.
Ha megkelt, előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A tésztát átgyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe borítjuk.
Olajos kézzel formázzunk egy körülbelül 30x20 cm-es téglalapot, majd gondosan helyezzük el rajta a szőlőszemeket egyenletesen. (Ha nagyobb méretű szőlőt kaptunk, célszerű a szemeket félbevágni, hogy könnyebben eloszthassuk őket.)
Ezután bőségesen meghintázzuk a maradék cukorral, majd irány a sütő! Kb. 30 perc elteltével csodás aranybarnára sül, ami igazi ínycsiklandó látványt nyújt.




