Sokan azt gondolják, hogy ezek az ételek mentesek a gluténtől, pedig valójában messze állnak ettől.

Ez az öt új sebességmérő berendezés fogta el a legtöbb gyorshajtót: itt vannak a helyszínek!
A cöliákiás gluténérzékenység nem egyenlő az ételallergiával, az egy autoimmun betegség. A sok esetben az örökletes problémát a gabonafélékben található glutén - illetve annak egyik komponense, a gliadin indítja el. A betegség tünete lehet többek között a puffadás, hajhullás, krónikus fáradtság. A pékáruk és tésztafélék gluténtartalmával mindenki tisztában van, de számos olyan élelmiszer létezik, melyek esetében elsőre nem gondolnánk, hogy van bennük glutén.
A gluténérzékeny emberek általában alaposan tájékozódnak az élelmiszerekről, és gyorsan megtanulják, mely ételek kerülendők számukra. Ha azonban vendégségbe hívunk egy gluténérzékeny barátot, érdemes előre felkészülni és tájékozódni arról, hogy mely ételek lehetnek számára problémásak. Ezzel nemcsak hogy elkerülhetjük a kellemetlenségeket, de azt is megmutatjuk, hogy figyelünk rá, és törődünk az egészségével.