Pénzügyi okokból lemaradt édesanyja temetéséről a Cápák között című műsor ismert résztvevője.
Az üzletasszony mára megtanulta, hogy a sikernek komoly ára van
Tóth Ildikó, az RTL sikerműsorának legújabb befektetője szeret kockáztatni, ezzel pedig a Cápák között világába is új színt hozott. A milliárdos üzletasszony olyan üzletekbe is mer belevágni, ahonnan mások már régen kiszálltak. Jelenleg luxusingatlan-fejlesztésekbe fektet, még akkor is, ha ezeket sokan túl rizikósnak tartják. A sikernek azonban nagy ára van, amivel már neki is szembesülnie kellett élete során. 21 évesen a munkanapjai 16 órásra nőttek, amikor az autóiparba fektetett be, de ezt sosem érezte lemondásnak, sőt, előfordult, hogy az irodában aludt egy kempingágyon.
- Volt néhány alkalom, amikor később érkeztem az irodába, és emiatt elszalasztottam a raktárkészlet-rendelést. Ekkor döntöttem úgy, hogy a kempingágyat a fax alá viszem. Amikor hajnalban megérkezett a fax, azonnal leadtam a teljes raktárkészlet rendelését, és abban a hónapban kizárólag nálunk volt autó - osztotta meg tapasztalatait az üzletasszony az RTL Fókuszban.
Később egyre nagyobb kockázatokat vállalt, majd az ingatlanpiac felé fordult, ahol főként luxus lakások fejlesztésére specializálódott.
Eladtuk az autóipari cégcsoportunkat, és ezután új kihívások elé néztem: ingatlanfejlesztésbe kezdtem. A luxuslakások szegmense tűnt a legígéretesebbnek, ahol még kevés versenytársam volt, így lehetőségem nyílt arra, hogy páratlan minőséget kínáljak. Ildikó emlékei között felsejlik az is, hogy a gasztronómia világában is kipróbálta magát, új ízeket és élményeket felfedezve.
2008-ban elhatároztam, hogy megalkotom a világ legjobb éttermét, ezért belevetettem magam a Michelin-csillagos éttermek világába, hogy tanuljak és fejlődjek a főzés terén. Ez a folyamat rengeteg pénzbe került, hiszen a legjobbak tudását meg kell fizetni, és hosszú hónapok kitartó gyakorlása után végül elsajátítottam a főzés művészetét. Ám ekkor jött a megdöbbentő felismerés: nem akarok éttermet nyitni, mert ez egy embert próbáló feladat. A családom és az életem is rámehet, ha valaki tényleg a maximumot akarja kihozni a konyhából. Egy igazán nagyszerű séf és egy fantasztikus csapat számára a munka nem csupán 12, hanem akár 20 órát is igényel naponta - mesélte a Cápa, aki éjjel-nappal dolgozik, és még akkor is felveszi a telefont, ha éppen a fiával tárgyal.
Neki nem okoz gondot, ha éppen a barátaival ül vacsorázni, és közben üzleti e-mailekre kell reagálnia. Azonban volt egy pillanat, amikor ő is szembesült a lelkiismeret-furdalás érzésével, amikor a munka miatt lemaradt egy számára jelentős eseményről.