Nem tudom felfogni, hogy a férjemnek miért nem lesz soha elege belőlem, bármennyiszer is csinálom ugyanazt.


Van egy különleges vacsora, amely egyszer elkészítve garantáltan a családi asztal kedvencévé válik. Nálunk ez a cigánypecsenye sült burgonyával, ami már önmagában is megidézi a jókedvet. Amint a férjem megérzi az ínycsiklandó illatot a folyosón, azonnal mosolyogva lép be az ajtón. És az igazat megvallva, én is teljesen odáig vagyok érte - gyorsan elkészíthető, laktató, és mindig hatalmas sikert arat a vacsorán.

1. A tarját alaposan fűszerezd be sóval, borssal, zúzott fokhagymával és egy csipet mustárral. Opcióként szórd meg egy kis majorannával is, hogy még ízletesebb legyen. Ezután takard le, és hagyd pihenni legalább egy órát – de ha igazán ráérsz, egy egész éjszakás pihenés csodákat tehet vele.

Először is, a burgonyákat alaposan megmosod, majd szépen megpucolod őket. Ezt követően hasábokra vágod, hogy ízletes falatokat kapj. A hasábokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe rendezed el, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszd el őket. Ezután bőségesen meglocsolod őket olajjal, ami segít a ropogós állag elérésében. Jöhet a fűszerezés: alaposan megszórod pirospaprikával, sóval, és ha kedveled, egy csipet köménnyel is, ami különleges ízt ad az ételnek. Az elkészített tepsit betolod a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol körülbelül 35-40 percig sülnek. Félidőben érdemes megforgatni a burgonyákat, hogy minden oldalról szépen megpiruljanak. Az eredmény egy ínycsiklandó, ropogós köret lesz, ami bármilyen étel mellett remekül megállja a helyét!

3. Eközben a bepácolt húst egy serpenyőben, forró zsiradékban mindkét oldalán aranybarnára pirítod. A tökéletes végeredmény akkor érhető el, ha a külső réteg roppanós, míg a belső része szaftosan puha marad.

4. A ropogós, forró sült burgonya remek kísérője lehet a kedvenc savanyúságod is – nálunk a csemegeuborka és a házi káposztasaláta mindig népszerű választás.

Legyen szó hétvégi ebédről vagy egy hosszú, kimerítő nap utáni vacsoráról, ezzel az étellel biztosan nem lősz mellé. Remélem, ízleni fog! Jó étvágyat!

A férjemnek főztem ezt a hagyományos, magyar ételt

Az étterem hangulatos sarkában mindig ezt a fogást választottam, de sosem volt bátorságom kipróbálni, hogyan is készül a titkos recept.

Related posts