Hagyd magad mögött az olajat és a vajat! Ezt az egyedi hozzávalótól válik igazán tökéletessé a tükörtojás - Mindmegette.hu.

A reggelik koronázatlan királya, a tükörtojás, számos ínycsiklandó variációval hódít, és sokak szívében különleges helyet foglal el. Most egy izgalmas új recepttel lepjük meg az ízlelőbimbóidat, ami garantáltan feldobja a reggeli rutinodat, és új dimenzióba emeli ezt a klasszikus fogást. Fedezd fel velünk ezt a meglepő elkészítési technikát, amely új élményeket tartogat számodra!
Vajban vagy olajban sütve, lágyan vagy keményen - akárhogyan is készül, egy jól elkészített tükörtojás mindig nyerő választás. Most azonban egy meglepő, ám annál zseniálisabb ötletet mutatunk, amely garantáltan feldobja a megszokott ízélményt.
A hagyományos sütési módok mellett sokan egyre inkább keresik a könnyedebb, egészségesebb alternatívákat. A TikTokon nagy népszerűségnek örvendő Dan Clapson egy teljesen új megoldással állt elő: olaj és vaj helyett vizet használ a tojás sütéséhez, majd egy különleges hozzávalóval, a savanyúság levével koronázza meg az ízeket. Ez a trükk nemcsak egészségesebb, hanem meglepően finom végeredményt is ad - írja az Express.
A módszer rendkívül egyszerű, és néhány apró trükkel igazán ínycsiklandó végeredményt érhetsz el. Kezdj azzal, hogy közepes lángon felmelegíted a tapadásmentes serpenyőt. Ezután törj egy tojást egy kis tálba – így biztos lehetsz benne, hogy a tojáshéj nem szennyezi be a reggelid. Ha a tojás hibátlan, öntsd a serpenyőbe. Amint a tojásfehérje elkezd megkötni, adj hozzá egy evőkanál vizet, majd azonnal borítsd le a serpenyőt egy fedővel. Ez a gőz segítségével a tojás teteje is szépen meg fog főni, így nem kell megfordítanod, hogy mindkét oldal egyenletesen átsüljön.
Körülbelül 30 másodperc után önts egy evőkanálnyit a savanyú uborka levéből a serpenyőbe, majd óvatosan döntsd meg a serpenyőt, hogy a lé egyenletesen eloszoljon a tojás és a serpenyő felületén.
Az eredmény egy különleges, sós és enyhén savanykás ízvilág, ami nem nyomja el a tojás természetes ízét, hanem szépen kiemeli azt. A savanyúság levében lévő mustár- és ecetjegyek finoman megjelennek a tojásfehérjében, míg a sárgája inkább lágy marad. Ha igazán szereted a savanyúságot, tálalás előtt még egy kis extra levet is csorgathatsz a tojásra.
Elengedhetetlen, hogy a sütéshez használt serpenyő tapadásmentes legyen, mivel ez a módszer nem igényel zsiradékot. Ha ezt nem tartjuk szem előtt, a tojás könnyen odaragad, sőt, meg is éghet. Ha nem bízol benne, hogy a tojás simán csúszik majd, egy kis vajjal érdemes megkenni a serpenyőt, hogy biztosítsd a tökéletes sütési élményt.