Fedezd fel a legfinomabb hideg őszibarack-krémlevest, amelyet pillanatok alatt elkészíthetsz! Ideális frissítő élmény a forró nyári napokra, és garantáltan lenyűgözi vendégeidet!

Nyáron mindennél nagyobb szükségünk van a levesekre, amivel le is tudhatjuk a kötelező folyadékbevitel jelentős részét. A nagy hőségben nyilván olyat választunk, amit nem kell órákig főzni, sőt, a legjobb, ha egyáltalán nem kell. Így aztán a forró levest hűteni sem kell, hanem az hűt le minket. A menzák-kifőzdék klasszikus, pudingszerű állagú gyümölcslevesét még főztük, és utána be kellett hűteni, de egyre többen szavazunk a kényelmesebb készítési módra, és nem forraljuk össze a hozzávalókat.
Ha sós változatra vágyunk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a spanyol nemzeti kedvencet, a gazpachót. Ez a frissítő leves paradicsom, paprika, hagyma és uborka ínycsiklandó keverékéből készül, és tökéletes választás a nyári hőségben. Magyarországon viszont a hideg levesek terén inkább az édes ízeket részesítjük előnyben. De vajon melyik gyümölcs lenne a legjobb alapanyag ehhez a frissítő, nyári finomsághoz?
Mi máshoz nyúlnánk ilyenkor, mint a végre idényben lévő őszibarackhoz? Bármelyik fajtája is teremjen meg a kertben vagy elérhető a boltban, piacokon, az őszibarack éppen ideális hideg krémlevesnek, hiszen könnyű meghámozni, jó nagy gyümölcs, ezért ütemesen lehet vele haladni, és persze isteni finom is. Az állaga pedig mindent visz, nincs ember, aki ne szeretné belemélyeszteni a fogát egy jó húsos őszibarackba.
De mi is a titka annak, hogy leves váljon belőle? A válasz egy egészséges, savanykás joghurt, amely két legyet üthetünk egy csapásra: nemcsak rengeteg vitamint, rostot és ásványi anyagot juttatunk a gyümölccsel, hanem a fermentált joghurt révén támogathatjuk bélflóránkat is, így erősítve immunrendszerünket is.
Igen, tulajdonképpen egy ivójoghurtot készítünk, feltaláltuk a spanyolviaszt.
A nyári, hűsítő levesek elkészítéséhez a legjobb szövetségesünk a turmixgép vagy egy megbízható botmixer – másra igazából nincs is szükség. Talán csak annyira figyeljünk, hogy válasszunk hozzá egy ropogós levesbetétet, ami remek kontrasztot nyújt az őszibarack édes ízével. Ezt követően már csak élvezni kell a csodás ízeket!
A tálalás során mindenki kedvére válogathat a levesébe a roppanós mogyoróból és az ízletes barackdarabokból, míg a merészebbek akár friss bazsalikomlevelekkel is megbolondíthatják az ételt.