190 ezer forintba kerülő különlegesség: elefánttrágyából készült desszert!


A prémium étterem egy különleges desszertet alkotott, melynek fő összetevője a gondosan fertőtlenített elefántürülék. Ez a szokatlan finomság gyorsan a vendégek kedvencévé vált, akik elmondásuk szerint sosem tapasztalt ízekkel találkoznak az első falatnál.

Egy sanghaji csúcskategóriás étterem "autentikus" esőerdei étkezési élményt kínált, amely feldolgozott elefánttrágyából készült ételeket tartalmaz.

A környezetbarát konyhájáról ismert étteremben igazi gasztronómiai különlegességeket kínálnak, mint például a friss falevelekből készült saláták, a mézben úszó jégkockák, valamint a sterilizált, szárított elefántürülék felhasználásával készült egzotikus desszertek. Ezek az innovatív fogások nemcsak ízletesek, hanem a fenntarthatóság jegyében is születnek, így minden falat élményt nyújt a környezettudatos gasztronómák számára.

A vendégeknek 3888 jüant (körülbelül 190 ezer forint) kell befizetniük a 15 fogásos, esőerdő ihlette különleges gasztronómiai élményért, amelyhez az italok nem tartoznak hozzá.

A két alapító - az egyik a kínai Blang etnikai csoportból, a másik Franciaországból - hét évet szentelt a Yunnan tartomány buja esőerdeinek kutatására, mielőtt "elhozták az esőerdőt" Sanghajba - írja a South China Morning Post.

Egy gasztroblogger izgalmas élménybeszámolójában mesél az étkezési rituáléiról, amelyek már önmagukban is különlegesek. Az esemény kezdetén a vendégek egy cserepes növényről leszedett leveleket kóstolhatnak meg: a friss zöldeket egy ízletes szószba mártják, majd nyersen falatozzák el. Az étkezés folyamán a résztvevőknek szokatlan és meglepő ízkombinációkkal kell szembenézniük. Az egyik legérdekesebb fogás során a vendégek jégkockákon mézet és virágport nyalogathatnak, így egyedülálló élményt teremtve, amely nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem a képzeletet is megmozgathatja.

Az étterem kínálatában feltűnt egy izgalmas fogás, melyet a vendégek csak „fekete ragacs”-ként emlegettek. E különleges tálat gondos precizitással készítették el, hogy a hírhedt, bűzös szagáról ismert Rafflesia virág csípős aromáját hűen visszaadja. A pincér részletesen bemutatta a fogást, megjegyezve, hogy a kompozíció a rothadó hús illatát idézi, így garantálva a merész ízkalandra vágyók figyelmét.

Az étkezés a csúcspontját az "Elefánttrágyába helyezett virágok" nevű lenyűgöző desszert éri el. Ez a fogás "kreatívan" ropogós morzsákat utánzó elefánttrágya alapot tartalmaz, amelyet gyógynövényparfüm, gyümölcslekvár, virágpor és mézes sorbet díszít.

Ahhoz, hogy a vendégek igazán mélyen belemerülhessenek a "trágyadesszert" világába, egy különleges "desszert-túrára" invitálják őket, amely egy lépcsősoron vezet felfelé. Itt lehetőségük nyílik arra, hogy saját ízlésük szerint válasszanak gyógynövényparfümöt és gyümölcslekvárt, így személyre szabva a kulináris élményt, amely minden falatban egyedi ízélményt kínál.

Related posts