Hogyan lett az Amazon a világ egyik vezető technológiai vállalata

Jeff Bezos, az Amazon alapítója
Jeff Bezos, az Amazon alapítója

Az Amazon sikerét látva felmerülhet, könnyen ment-e a világ egyik legnagyobb áruházává és tech cégévé válni. Cikkünkből kiderül, mint ahogyan a siker titka is.

Egy hallatlanul sikeres cég eredményeit látva sokakban felmerül: de jó lenne a gazdag alapítónak lenni. Szándékosan nem tulajdonost írtunk, hiszen egy bizonyos méret után részvénytársasággá alakulnak a sikeres cégek. Itt pedig a részvényesek a tulajdonosok.

A gazdag alapítótól a sikert és annak megjelenési formáit irigylik leginkább: nívós társasági élet, önállő időgazdálkodás, anyagi javak. Tényleg ilyen egyszerű lenne?

Dehogy! Rögös és kihívásokkal teli az út, legyen szó bármelyik iparág vezető szerepének eléréséről és megtartásáról. A „Minden eladó – Jeff Bezos és az Amazon kora” című könyvben megismerhetjük az eszközöket is.

De előre szólunk: nem volt diadalmenet és egy cég sikere nem egyenlő automatikusan az alkalmazottak elégedettségével.

Jeff Bezos

Az alapító. Így, röviden. Jól menő befektetői bankár állását hagyta ott a saját cégalapítás kedvéért. Az Amazon az ő ötlete, gondolkodásának középpontjában pedig a vevő áll. A versenytársak szolgai figyelése és a vásárlók kisajtolása helyett a vevő érdekét mindennél fontosabbnak tartja.

Ismerős, ugye?

Manapság nem találunk olyan céges előadást vagy bemutatkozót, ahol ne hangozna el a fenti mondat. Olyan komolyan mégis kevesen veszik, mint az Amazon. Jezz Bezos egyértelműen hosszútávon gondolkodik. Új termékkategóriák bevezetésénél például rendszeresen olyan árat határozott meg – lásd ekönyvek vagy az Amazon Web Services -, melyen dollármilliókat vesztett a cég. Mindezt a piacnyerés és a termék vagy szolgáltatás megkedveltetése céljából tette.

Nem könyvárusok vagyunk!

Az Amazon víziója a kezdetektől fogva az volt, hogy nem csak könyveket fognak majd árulni. A könyv angol címe kifejezőbb a magyar változatnál: The everything store – azaz a mindenes bolt. Jezz Bezos már a cég életútjának legelején elhatározta, hogy mindenféle termék kapható lesz nála. A könyvek esetében, melyek az első termékcsoport volt, mindegyiket elérhetővé akarta tenni, ezt meg is valósította.

Új termékcsoportok, például a játékok első megjelenésekor hatalmas készletet halmozott fel a cég a karácsonyi ünnepi szezon előtt. Jeff Bezos mindezt annak ellenére tette, hogy figyelmeztették: a készlet jó része a nyakán fog maradni. Végül így is történt, az alapító azonban minden felmerülő igényt ki akar elégíteni.

Magánélet? Felejtsd el!

A könyvben sokszor elhangzik: az Amazon nem az a munkahely, ahonnét nyugdíjba vonul az ember.

A munkatempó gyilkos, ha pedig kiemelten fontos projektről van szó, az alapító szigorú tekintetét érzi a hátán a felelős. A dolgozók például nem kaptak eleinte buszbérletet, hogy ne legyen okuk sietni a munkából.

Legendás történetek szólnak Jeff Bezos dühkitöréseiról is. A félrebeszélés, a félmunka és a felkészültség hiánya megbocsáthatatlan bűnnek számítanak az alapítónál.

A céges megbeszéléseken a más cégeknél megszokott prezentáció nem megengedett, helyette egy maximum 6 oldalas fogalmazást (!) kell írnia az illetőnek, ahol prózában fejti ki a témát vagy koncepciót.

Az Amazon sikere rávilágít, mire képes egy elhivatott, vízióval rendelkező ember. Bár azért nem árt, ha magas intelligenciával áldja meg a sors az illetőt!