Érdemes-e beszállnia a biztonsági ajtó üzletágba 2018 – ban

Érdemes-e beszállnia a biztonsági ajtó üzletágba 2018 – ban?
Érdemes-e beszállnia a biztonsági ajtó üzletágba 2018 – ban?

Megéri-e a bejárati ajtó eladása manapság? Mennyire jövedelmező ezen belül is a biztonsági ajtó szegmens? Utánajártunk, 2018-as piaci körképünk következik.

Miért kezdene saját vállalkozásba?

A saját vállalkozás első látásra a megtestesült álom. Miért is?

Szabadság

Saját maga gazdálkodhat idejével. Ha úgy tartja kedve, szunyálhat egyet ebéd után, elmehet konditerembe napközben vagy akár 2 órás ebédszünetet is tarthat, senki nem fog beszólni.

A szabadságát akkor veszi ki, amikor csak akarja. És annyit, amennyit csak szeretne!

Nincs főnök

A hülye főnökkel nem lesz többé gondja! Nincs több dirigálás és nem kell többé az agymenéseket hallgatnia.

A nyereség csak az Öné

Felejtse el a fix fizetést. Amit keres, mind az Öné lesz, természetesen a közterhek levonása után. Ettől motiváltabb is lesz, több jól fizető ügyfél jobban dagasztja majd a pénztárcáját.

Tényleg ilyen álomszerű ez az egész?

Röviden: nem. Hosszabban: nagyon nem.

A saját vállalkozás nehézségei

Fussuk át az előző pontokat ismét, mielőtt rátérnénk, kecsegtető-e a biztonsági ajtó biznisz.

Időbeosztás

A maga ura lesz. Az előnyök mellett ez azt is jelenti, hogy amennyiben egyéni vállakozó, nem lesz senki, aki helyettesíti szabadság vagy betegség esetén. Ha pedig nem dolgozik, nem is jön a pénz, kivéve ha valamilyen automatizált online marketing gépezet dolgozik Önnek ez idő alatt is.

Főnök és beosztott lesz egyben

Elárulunk egy titkot: ha sikeres akar lenni, minden eddiignél keményebb főnöke lesz.

Ön. Azaz saját maga.

Ha már szörfölt órákon leresztül a facebookon vagy rátapadt a youtube-os videókra, talán feltűnt: sokszor nehéz rábírni magunkat a munkára. Bár a főnököt mindenki utálja, ha a beosztottak körmére néz, mindenki dolgozni fog.

Nincs fizetés

Minden befolyó jövedelem az Öné – amennyiben befolyik. Ha nem talál vásárlókat, ügyfeleket, jövedelme sem lesz. Akár hónapokig, főleg a vállakozás beindításakor. A portfólió kiépítéséhez nem ritka, hogy eleinte sokan ingyen vállalnak megbízásokat.

Mire van szükség egy jól menő biztonsági ajtó üzlethez

Most, hogy már tisztában van a saját vállalkozás lényeges aspektusaival, rátérhetünk a biztonsági ajtó szegmensre.

Mire van szükség ahhoz, hogy sikeres legyen ebben az üzletágban?

Jó minőségű termék

Minden vállalkozás alfája és omegája. A vacak termékeket áruló vállalkozások csak rövid távon élnek meg, rossz hírük hamar elterjed. Egy biztonsági ajtó esetén egyértelmű a kritérium:  álljon ellen a betörési kísérleteknek, tartsa kívül a zajokat és ne közlekedjen a nyári meleg vagy a téli hideg az ajtó melletti réseken.

Mindezt versenyképes áron is kell kínálnia, vagy olyan egyedi terméket árulnia, melyért felárat kérhet. Utóbbi nehéz ügy biztonsági ajtó esetén.

Szaktudás

Ismernie kell a termék minden tulajdonságát. El kell érnie, hogy a potenciális vevő megbízzon Önben és vállalkozásában, hiszen saját és a család biztonságát bízza az Ön termékére.

Őszinték leszünk: nincs könnyű helyzetben. Versenybe kell szállnia például a piacvezető és a Google keresőjében régóta első helyen megjelenő prominens céggel, a www.unisec.hu csapatával. Nem irigyeljük.

A vevők szeretete

Ha már találkozott grimaszoló pincérrel vagy kedvetlen eladóval, biztosan tudja: nem szívesen vásárlunk rosszkedvű környezetben. A vevők szeretete és az ügyféllel való összhang elengedhetelen egy sikeres biztonsági ajtó vállalkozás üzemeltetéséhez.

Korrekt hozzáállás

A tájékoztatás szintén kiemelt szereppel bír. A vevők jó része nem ismeri a különbségeket a bejárati ajtó típusok között. Egy szinte baráti beszélgetés során érdemes kitalálni, melyik is a legmegfelelőbb biztonsági ajtó az adott ügyfélnek.

Reméljük, nem vettük el a kedvét sem a saját vállalkozástól, sem a biztonsági ajtó üzletágtól. Vágjon bele, ha úgy érzi! De a UNISEC kemény dió lesz.