Tánc és zene, yin és yang  – a tökéletes összhang

A tánc és zene képi megjelenítése
A tánc és zene képi megjelenítése

Tánc és zene mindig is összetartoztak. Miért ilyen fontosak? És hol lehet jól megtanulni táncolni? Elvégre ez nem egy olyan téma, amit könyvből el lehet sajátítani. Ezekre a kérdésekre kap választ cikkünből.

Egy kis elmélkedés a tánc és zene kapcsolatáról

Tánc.

Zene.

Súlyos de mégis szép szavak. Annyi minden rejlik mögöttük, hogy az szinte kimondhatatlan. Rejtély, öröm, kíváncsiság, bánat. Ezeket a látszólag összefüggéstelen szavakat két dolog köti össze: a tánc és a zene.

A kezdetektől velünk vannak és nem tudunk kitérni bűvkörükből. Annyi mindent adnak nekünk, hogy az szinte felfoghatalan. Velünk vannak életünk nehéz pillanataiban. Fokozzák örömünket, ha olyan az alkalom.

Melyik tánc és zene az, ahol megtalálhatom önmagam?

Ez már egy fogósabb kérdés. Érdemes megkeresnie azt a műfajt, ami Önnek örömet okoz. Ez az útmutató tánc és zene tekintetében egyaránt kiváló sorvezetője lehet ezen a nehéz de nemes és örömteli úton.

Ha elolvasta az előbbi hasznos kis összeállítást, érdemes megfontolnia, okoz-e Önnek annyi örömet a téma, hogy egyáltalán rászánja az idejét. Mindannyiuknak sok tennivalója van manapság, így ha csak divatból foglalkoztatja a tánc, ne fecsérelje az idejét. Tudja: hatékonyság fél egészség. Na jó, nem, de jól hangzott. A lustaság azonban itt tényleg nem kifizetődő, főleg ha profi akar lenni a tánc és zene területén.

Vágjon bele!

Ha elhatározta, hogy megéri Önnek a ráfordított időt, ne tétovázzon és vágjon bele bátran a témába. A döntésben, hogy melyik táncstílust választja, segítségére lehetnek a következők.

Van kedvenc táncos filmje? Mi az ami megfogta bennük? Ha szeretne gondolatban valamelyik szereplő helyébe kerülni, valószínűleg az a tánc és zene tetszik Önnek, amit az adott filmben látott és hallott.

Az is segíthet, ha a rádióban valamelyik zenét meghallva észreveszi, hirtelen libabőrös lett. Ez csalhatatlan jele annak, hogy módfelett tetszik Önnek az a zenei stílus. És mivel – szinte – mindegyik zenére lehet táncolni, a tánc és a zene itt is gyorsan összhangba kerülhet.

Mit mondhatunk összegzésként?

Ne féljen megvalósítani magát, ebben a tánc és a zene kiváló segítőtársa lehet. Hosszú de örömteli út lesz ez, amelyen érdemes elindulnia, mert a boldogság felé fogja vezetni. Mire vár még? Gyerünk!